side_banner

Årsak til at ringformen sprekker

Sprekkeårsakene til ringdyse er komplekse og bør analyseres i detalj.Men det kan hovedsakelig oppsummeres som følgende årsaker.

1. Materialet som brukes i ringformen er en av de viktige årsakene.For tiden brukes 4Cr13 og 20CrMnTid hovedsakelig i vårt land, som er relativt stabilt.Men materialprodusenten er forskjellig, for det samme materialet vil sporelementer ha et visst gap, vil påvirke kvaliteten på ringformen.

2. Smiingsprosess.Dette er et viktig ledd i formproduksjonsprosessen.For den høylegerte stålformen blir vanligvis kravene til materialkarbidfordeling og annen metallografisk struktur fremsatt.Det er også nødvendig å strengt kontrollere smitemperaturområdet, formulere de riktige oppvarmingsspesifikasjonene, ta i bruk riktig smimetode og sakte nedkjøling eller rettidig gløding etter smiing.Ikke-standard prosess er lett å føre til sprekk av ringen dø kroppen.

3. Forbered varmebehandling.I henhold til de forskjellige materialene og kravene til dysen, brukes henholdsvis gløding, herding og andre forberedende varmebehandlingsprosesser for å forbedre strukturen, eliminere strukturdefektene til smiing og emne, og deretter forbedre bearbeidbarheten.Etter riktig forberedelse av varmebehandling av høykarbonlegert ståldyse, kan nettverkskarbidet elimineres, noe som kan gjøre karbiden sfæroidisert og raffinert, og fordelingens jevnhet av karbid kan fremmes.Dette bidrar til å sikre bråkjøling, tempereringskvalitet, forbedre levetiden til formen.

Pelletsmølle dø varmebehandling
1. Slokking og temperering.Dette er nøkkelleddet i formvarmebehandling.Hvis det oppstår overoppheting under quenching oppvarming, vil det ikke bare føre til større sprøhet av arbeidsstykket, men også lett å forårsake deformasjon og sprekker under avkjøling, noe som vil alvorlig påvirke levetiden til formen.Prosessspesifikasjonen for varmebehandling bør kontrolleres strengt, og vakuumvarmebehandling bør vedtas.Tempering bør gjøres i tide etter bråkjøling, og i henhold til de tekniske kravene for å ta i bruk forskjellige tempereringsprosesser.

2. Avspenningsgløding. Dysen bør utsettes for spenningsavlastende glødebehandling etter grov bearbeiding, for å eliminere den indre spenningen forårsaket av grov bearbeiding, for å unngå overdreven deformasjon eller sprekk forårsaket av bråkjøling.For dysen med høye presisjonskrav må den også gjennomgå stressavlastende herdingsbehandling etter sliping, noe som er fordelaktig for å stabilisere dysens nøyaktighet og forbedre levetiden.

Åpningshullhastighet på ringdyse
Hvis åpningshullhastigheten til ringdysen er for høy, vil muligheten for at ringformen sprekker øke.På grunn av det forskjellige varmebehandlingsnivået og prosessen, vil det være stor forskjell mellom hver ringformprodusent.Generelt kan vår pelletsmølle forbedre åpningshullhastigheten med 2-6% på grunnlag av den innenlandske førsteklasses merkeformen, og kan sikre levetiden til ringformen.

Pellet mill dø slitasje
viss tykkelse og styrken reduseres til det punktet at den ikke tåler granuleringstrykket, vil det oppstå sprekker.Det anbefales at når ringdysen er slitt til det nivået som parallelt rulleskallspor, bør ringdysen skiftes ut i tide.
Når pelletmøllen dør i granuleringsprosessen, kan ikke mengden materiale inn i pelletmøllen kjøre på 100%. Selv om ringformens granuleringsutbytte er høy, men en så lang tid med høy styrkedrift, vil også føre til sprekkdannelse av ringformen.Vi anbefaler kontroll ved 75-85 % av belastningen for å sikre levetiden til ringdysen.
Hvis ringdysen og pressrullen presses for stramt, er den lett å knekke.Generelt krever vi at avstanden mellom ringdysen og pressvalsen kontrolleres mellom 0,1-0,4 mm.

diverse
Det er lett å sprekke når det harde materialet som jern dukker opp i pelleteringsmaterialet.

Montering av ringdyse og pelleteringsmaskin
Installasjonen av ringformen er ikke tett, det vil være et gap mellom ringformen og pelleteringsmaskinen, og ringformen sprekker vil også oppstå under pelletering.
Etter varmebehandling vil ringdysen bli kraftig deformert.Hvis den ikke repareres, vil ringformen bli sprukket under bruk.
Når selve pelleteringsmaskinen har defekter, som at hovedakselen til pelleteringsmaskinen rister.


Innleggstid: 29. november 2022